Om oss

Vi heter Kristine og Kaj, og eier idag 6 gårdshunder hvor 3 av dem bor hjemme. 

Vår første gårdshund kom til oss i 2009, og vi har siden det vært forelsket i rasen. Det tok ikke lang tid før nr.2 kom i hus, og deretter nr.3. 

Vi har begge vært aktiv i raseklubben. Begge satt i utstillingskomiteen 2 år,Kristine var leder i Valgkomiteen i styret 2012 og sitter nå som leder i raseklubbens Sunnhetsråd. 

Vi drev vårt eget hundelufterfirma i 3 år. Vi bor i Jessheim ca. 20 minutter utenfor Oslo og 15 minutter utenfor Gardermoen Flyplass.

 

I vår avl er vi opptatt av rasetypiske individer med god helse, godt gemytt og eksteriør. 

Vi følger raseklubben- og NKK`s retningslinjer for avl. 


Kjøpe valp fra oss

Valper fra oss kommer med:

-Registrert i NKK
-Veterinærattest
-Shippet/id-merket
-Behandlet mot innvollsorm 3-4 ganger
-Valpepakke som inneholder 1 kg valpefòr, "valpehåndbok", halsbånd, sele, leksaker og en teppebit med kjente lukter

Når valpene er hos oss bor dem de første 3-4 ukene på eget adskilt rom hvor mor og valper får den roen de trenger. Når valpene begynner å vise interesse for det som befinner seg utenfor valpekassa, flytter dem ut på stua og bor der resten av tiden til dem flytter 8 uker gamle. Her vil dem da bo sammen med mor og våre andre hunder som bor hjemme. De blir vandt til dagligdagse lyder og lukter og andre hunder.

Når de har flyttet ut på stuen tar vi mot besøk. Dette er svært viktig for at valpene skal bli godt sosialisert og møte mennesker i alle størrelser og aldre. De er mye ute i hagen når været tillater det, og når de er gamle nok tar vi en kjøretur til skogen og opplever nye spennende ting der. Ved 7 ukers alder drar vi også og hilser på andre hunder, og vi har individuell tid med hver enkelt valp hvor vi utforsker verden utenfor tomten med biler, sykliser og det som følger med.

Ett godt utgangspunkt før dem flytter ut i den store verden er  viktig for oss!

Vi følger ikke "førstemann til mølla-prinsippet" når vi velger ut hjem til våre valper. Vi vil alltid (så langt det lar seg gjøre) møte potensielle valpekjøpere før vi bestemmer oss. Vi velger deretter de vi føler kan gi en valp ett godt, langt og lykkelig liv! 

Vi bryr oss om valpene også etter at de har flyttet, og vi vil derfor holde kontakten med våre valpekjøpere. Vi forsøker å ha kenneltreff 1 gang i året og går gjerne turer/møtes hvis vi får til det ellers i året også.